Planteavlsdagen 2016

//Planteavlsdagen 2016

Planteavlsdagen 2016

“Det var især spændene at høre om de nye gødningsnormer og de nye udbyttepotentialer”. Sådan sagde en af de mange landmænd, der havde fundet vej til Agropros årlige Planteavlsdag, der igen i år afholdtes i Roskilde, den sidste onsdag i januar.

Planteavlsdagen havde i år rekordstor tilslutning og der var rift om pladserne i en grad, så flere måtte på venteliste grundet pladshensyn.

Dagen startede, vanen tro, med en uformel morgenbuffet, hvor de fremmødte havde mulighed for at få en forfriskning og sludre med sidemanden. En stor del af ideen med disse arrangementer er jo, ikke mindst, at landmænd, leverandører og samarbejdspartnere har mulighed for at styrke deres netværk og udveksle erfaringer. Dette tages der hensyn til gennem hele forløbet, ved hjælp af mange indlagte kaffepauser og fælles frokost i restauranten.

Herefter var der mulighed for at se sin planteavlsrådgiver på slap line, da Agropros egne konsulenter lagde ud med indlæg der omhandlede de vigtigste erfaringer fra det seneste høstår; skadedyrsbekæmpelse med fokus på især bladlus og snegle; individuel udnyttelse af markernes potentiale set i forhold til muligheden for større tildeling af kvælstof; de nyeste tendenser indenfor sprøjteteknik med fokus på dysevalg; jordbundsanalyser med en gennemgang af forskellige analysemetoder og hvad tallene fortæller os; og endelig en guide til minimering af lejesæd gennem korrekt management.

Efter denne opvarmning var der spændende indlæg fra indbudte gæster. Ditte Clausen fra Monsanto fortalte om optimering af rapsudbytte; Ole Green fra Agro Intelligence havde et indlæg om fremtidens muligheder indenfor robotter og droner; Professor, Jørgen E. Olesen fra Aarhus Universitet, fortalte om humus i jorden og Jens Christian Skov Jensen havde et forrygende indlæg om autostyring og tildelingskort.

Som rosinen i pølseenden var der besøg af René Christensen (DF), formand for Miljø- og Fødevareudvalget. Han fortalte om sit arbejde og der var efterfølgende debat om blandt andet det blå kort.

En på flere måder givende dag, med masser af input, og som en deltager efterfølgende udtalte, så var det “alt i alt en super god dag”.

Foto af: Jørgen P. Jensen, Effektivt Landbrug

Foto af: Jørgen P. Jensen, Effektivt Landbrug

Præsentationer:

AGROPRO PLANTEAVLSDAG HANS JØRGEN

AGROPRO PLANTEAVLSDAG CLAUS MADSEN

AGROPRO SPRØJTETEKNIK MATHIAS STYRBÆK LAURITSEN

AGROPRO BIG DATA OLE GREEN

AGROPRO HUMUS JØRGEN E OLESEN

AGROPRO PLANTEDAG 27. JANUAR 2016 – DITTE CLAUSEN MONSANTO

EFFEKTIVT LANDBRUG 28. JANUAR 2016

FOREBYGGELSE AF LEJESÆD_SAMLET_SOS_VTL_LAA_BILAG

PLANTEAVLSDAG INDLÆG GEOTEAM

UDNYT DIT POTENTIALE

Agropros Planteavlsdag 2016 var en stor succes:

    2019-10-05T13:59:40+00:004 februar, 2016|0 Kommentarer

    Skriv en kommentar