Uge 9 – 2021

//Uge 9 – 2021

Uge 9 – 2021

  • Stadig tørt derude – og på trods af lidt nattefrost – så er der lidt forår i luften.
  • Flere gøder nu i stort set alle vinterafgrøder – og det er også fint at ”prime” jorden, hvor der skal være vårafgrøde
  • Heldigvis ingen panik. Jordtemperaturen er kun 3-4 C. Generelt rigtig gode afgrøder og meget lidt vand i jorden forventes at sikre, at alle kan få kørt gødning ud til vækststart. Ammonium N er ikke løbet nogen steder hvis det er kommet forsvarligt ud tidligere – alle andre skal nok nå det.
  • Hvor er det dog tydeligt derude, at rapsudbyttet anlægges i efteråret. Hjerteskud skal holdes ved jorden – og saft og kraft skal komme fra roden. ”Vi vækstregulerer rapsen om efteråret med sideeffekt på svampe – og vi svampebehandler om foråret med sideeffekt på vækstregulering”
  •  Vi savner stadig nye svampemidler til korn i Danmark – og der er intet nyt om Balaya. Til gengæld har BASF fået Entargo godkendt – det er ren Boscalid – aktivstof som I kender fra Bell – og faktisk identisk med Cantus. Vi vil primært tage Entargo ind i hvedens T2 behandling sammen med Prosaro eller FolicurXpert. Den kan ikke stå alene – og anvendelse afhænger af endelig pris.
  • 1. februar er årets EU ansøgningsrunde også skudt i gang. Ikke de store ændringer – dog lidt mere fokus på §3 jorde, som vi også tidligere har omtalt. I 2021 skal man være opmærksom på, at der ikke må søges målrettede efterafgrøder på §3.
  • Afgrødemarkederne er uforudsigelige som vejret. Lige nu oplever vi fantastiske priser på 2020 høsten, men det løb er kørt for de fleste. Fokus er typisk rettet mod salg af høst 21, hvor rapsen har passeret de 3 kroner, og hveden igen banker mod de 130 kr.
2021-03-04T20:33:41+00:00

Skriv en kommentar