Uge 9 -2019

//Uge 9 -2019

Uge 9 -2019

  • Husk venligst fuldmagt til AgriAdvice – vi er desværre nødt til at bede alle indsende fuldmagt til AgriAdvice, cvr 40054227, så vi kan indsende årets EU-ansøgning. Landbrugsstyrelsen havde lovet at fuldmagter kunne flyttes, blot kunder var orienteret, men rent juridisk har dette desværre ikke været holdbart – derfor ny fuldmagt. Mange har allerede været hurtige og gjort dette – tak for det.
  • Gødningsopstart. Afgrøderne skal gødes nu – ingen tvivl om det. Meget gerne 40-60 N, og gerne i overvejende ammonium N – men aktuelt kan ”alt bruges”. Vinterraps udviser størst tegn på mangel, men de øvrige vinterafgrøder har også mangelsymptomer i flere tilfælde. Handelsgødning, gylle mm – alt kommer i spil i disse dage. Der tales meget om lille og sen opstart i år, men vi tror på, at en kraftig afgrøde også skal stimuleres med gødning fra start. Begynder den først at sulte, så er der ikke kontrol over ”afvikling af skud”. Vinterafgrøder må gerne have mindst 100 kgN/ha inden første april, så der er noget at ”stå imod med”, hvis vi får den sædvanlige april tørke.
  • Vinterafgrødernes tilstand. Der er vækst i afgrøderne – meget vækst. Temperaturerne går nu op på 9-10 C, og det er lige før det giver forårsfornemmelser. Meldug og rust kan allerede nu konstateres i enkelte hvedesorter, vækstregulering i første halvdel af marts. Nogle steder ser vi problemer med manganmangel i vinterafgrøderne – typisk hvor der ikke er placeret forsurende N ved såning. Løses nu med forsurende gødning og Mn-nitrat.
  • Skal der ukrudt sprøjtes nu? – ja! – vi kører fra nu af. Temperaturer og vækst har udviklet sig endnu hurtigere end ventet, og vi bør behandle mod græsukrudt i de kommende par uger, uanset om det er ubehandlet fra efteråret eller opfølgning. Efterårsbehandlinger har dog samtidig virket meget tilfredsstillende, og sammenholdt med kraftige afgrøder er der en del der ikke skal suppleres mod græs. Roundup skal nu udsprøjtes på efterafgrødearealer og lignende, hvor der skal sås vår afgrøde.
  • Planteværn 2019. hvor det er muligt kan det være både interessant og nødvendigt at handle planteværn til 2019 nu – der er brug for det. Firmaerne har typisk lidt lager, der skal ud, og hvis ellers betalingsbetingelser er i orden og priser er 2018 priser, så kan det være fornuftigt specielt at disponere Broadway, Cossack OD, Husar OD og andre produkter, der hører til i det ”tidlige sprøjtevindue” AgroSupport aftalerne med DA, ATR og Brdr Ewers ruller videre fra 2018, og gælder så længe lager haves frem til hhv 1.marts og 1.april
2019-02-27T10:07:49+00:00

Skriv en kommentar