Uge 48 – 2018

//Uge 48 – 2018

Uge 48 – 2018

• Så er kulden kommet – vi har haft nogle dage med 5-6 C frost om natten, dog lokalt varierende. Stille vejr, så det har været fint med lidt frost i luften til at få lagt en dæmper på vores afgrøder, saneret i skadedyr og svampe – og kølet lidt korn.

• Jordtemperaturen er langt nede nu – og derfor er megen aktivitet kraftig neddroslet derude. Der meldes om lidt mildere vejr igen – men næppe sandsynligt, at der skal udføres andre behandlinger end evt manglende Kerb behandling i vinterraps.

• Svampe – meldug og rust i de fleste afgrøder og sorter – men 5-6 C frost sanerer ganske udmærket i det. Noter angrebene – ikke mindst at også Sheriff er kraftigt angrebet – og udnyt denne viden i forbindelse med opstart forår.

• Vinterraps – jordtemperaturen er lav nu, så Kerb 400 behandling er klar til at blive udført her efter frostperioden. De fleste har dog kørt.

• Vinterkorn: Vi forventer ikke, at der skal køres mere, nu hvor frosten har været på spil. Hvis det bliver mildt igen, og vi får fornyet vækst, så er der måske nogle marker på lettere jorde som med fordel kan pudses af – men det kræver højere temperaturer.

• Efterafgrøder må destrueres efter 3. november – og nu er jordtemperaturen nede hvor tilvæksten er standset. Mange forskellige strategier vælges i forhold til ”destruktion” af efterafgrøder. Lade den stå til marts, nedvisne med Glyphosat nu (evt opfølgning med glyphosat i marts) eller nedharvning med ex tallerkenharve. Ingen endegyldig løsning er det eneste og rigtige – men afhænger af mange forhold på den enkelte ejendom. Se på dine vinterraps spildplanter – hvis der er kålbrok (specielt i de lave områder), så er der ingen tvivl – afgrøden skal omsættes.

2018-12-09T08:36:26+00:00

Skriv en kommentar