Uge 47 – 2023

//Uge 47 – 2023

Uge 47 – 2023

  • Uge 47 – regnen har væltet ned over den seneste periode – og det er helt surrealistisk, at 2023 nu optræder i medierne, som det mest nedbørsrige år nogensinde? – rigtig mange af os lider økonomisk af den ekstremt tørre periode i maj og juni måned, som blandt andet betød katastrofale vårsædsudbytter. Vi runder nu flere steder 1000 mm i 2023 og det er 200-300 mm mere end normalt. Dette på trods af at maj, juni og september kun har bidraget med 15-20 mm tilsammen!
  • Vi har fået en EU godkendelse på Glyphosat – de næste 10 år – og det bør vi alle være lykkelige for. Det er meget svært at nedsætte CO2 belastningen ved dyrkning af vore afgrøder, hvis vi ikke har glyphosat som en aktiv medspiller. ”så lidt som muligt og så meget som nødvendigt” – det er vel skabelonen for brug af midlerne, men tankevækkende, at vi optimalt kun skal bruge glyphosat, når jordtemperaturen er høj (det giver mindst risiko for udvaskning). Politikerne tvinger os til det modsatte – det siger alt om politik, der drives af populisme. Vinterraps. – vi har talt om supplerende vækstregulering – ekstra bor og andet mikronæring. Vi har talt om mulighed for at blande Belkar i behandling i november – men alt dette må nu vige for den altafgørende Kerb behandling.
  • Kerb 400 SC behandling i vinterraps – I må sove på albuerne 😊. Vi må køre Kerb indtil 31.12, men det er rart at få produktet ud så relativt tidligt som muligt – efter at jordtemperaturen er under 8-10 C. Jordtemperaturen er 5 C nu – men nu er det vandet der driller – og problemer med at køre i marken. Benyt Jer evt af lidt morgenfrost, der udtørrer det øverste lag, og skaber en tør overflade i sporene. Sporene kan ”bære” ganske meget – men flere må bare erkende, at der ikke kan køres på nuværende tidspunkt – og så må man vente. Vær obs på muligheden for at tage markerne ”en for en”, så der ikke skal køres med så meget vand i sprøjten.
  • Gødning 2024. dette r vigtigt at have overblik over det samlede gødningsbehov. Lige nu ser det ikke ud til, at der er panik i markedet og pilen peger ned – men vi har oplevet flere gange, at det hurtigt kan vende – og så skal I være klar.
  • Afgrødemarkedet  – alle afgrøder er presset gennem den senere tid. Det er meget svært at finde opmuntring noget steds lige nu.
2024-01-11T23:01:33+00:00

Skriv en kommentar