Uge 45 – 2023

//Uge 45 – 2023

Uge 45 – 2023

  • Uge 45 – da november var et par dage gammel – fik vi hvad vi må kalde en relativ ”tør” periode – og det ville være skønt hvis dette kunne fortsætte. Det er der dog ikke meget der tyder på – ustadigt vejr – og måske afløst af koldere vejer med nattefrost. Det er prognosen lige nu. Måske godt for Kerb behandling i vinterraps – ikke godt for fortsat ukrudtsbekæmpelse i korn.
  • Vi afventer stadig afgørelse i EU vedr glyphosat fremtid. Samtidig er der ændringer i godkendelsen af glyphosat – hvor mange midler nu har godkendelse til 31.12 2024. mange har dog også udløb 31.12 2023 – så vær obs på lager. På trods af at EU den 13. oktober vendte tommelfingeren ned for fortsat godkendelse af glyphosat, så er L&F, Bayer mfl optimistiske mht midlets fortsatte godkendelse. Vi håber de får ret – når der endelig skal tages stilling omkring den 10. december. Alt andet vil være uoverskueligt.
  • Ukrudtsbehandling i sent såede marker – tal med din rådgiver, hvis du er i tvivl om behov for opfølgning i din vintersæd. Det var den korte udgave. Mateno Duo + Boxer kan stadig benyttes med moderate doser og hensyntagen til vind og vejr (læs nattefrost). Vinterraps. – generelt har de fleste rapsmarker nået et godt vækststadie – her inden vinterperioden. Ønsket er ca 10 blade, 10 mm roddiameter og 10 cm hovedrod. Også vigtigt, at der er næringsstoffer til rådighed, så afgrøden naturligt ”pakker sig” med en mørkegrøn farve – hvilket er tegn på god balance i planten. Hvis der mangler lidt i Belkar strategi – så kan det nås i blanding med Kerb – når vi har 9-11 C lufttemperatur.
  • Kerb 400 SC behandling i vinterraps – nu er det nu? I sidste uge tolkede nogle vores råd som, at I skulle vente med Kerb behandling. Og ja – det er en fordel, hvis man har meget kraftig bladmasse og ha glæde af lidt nattefrost, der får bladmassen til at kollapse. Det kan være svært at opnå dækning af jord – men livet er fuld af kompromisser – så I må heller ikke misse en god sprøjtemulighed. Kører I i en tætafgrøde, så er det bare op med vandmængde og ned med hastighed. Tidligere troede vi, at Kerb fordelte sig rigtig godt i jordvæsken. Det er ikke tilfældet – så dækning er ganske vigtigt.
  • Afgrødemarkedet  – der er ikke umiddelbart håb om de store priser på afgrøder – hverken for høst 2023 eller høst 2024. vigtigt at følge markedet tæt – og delsælge, når der er lidt ”hop” i priserne.
2024-01-11T22:59:47+00:00

Skriv en kommentar