Uge 44 – 2023

//Uge 44 – 2023

Uge 44 – 2023

  • Uge 44 – oktober har været en våd affære – meget våd affære. Flere steder på Sjælland har vi så rigeligt rundet 150 mm – stort set dobbelt op i forhold til normalt. Ikke muligt at færdes i marken nu – og vi skal naturligvis ikke ”ødelægge alt” – bare for at optimere her til sidst. Hvis der er sået, ukrudtsbehandlet og behandlet mod lus – så er alt andet ”luksus”
  • På trods af at EU den 13. oktober vendte tommelfingeren ned for fortsat godkendelse af glyphosat, så er L&F, Bayer mfl optimistiske mht midlets fortsatte godkendelse. Vi håber de får ret – når der endelig skal tages stilling omkring den 10. december. Alt andet vil være uoverskueligt.
  • Ukrudtsbehandling i sent såede marker – fornuftigt at sørge for at sent såede marker med et alvorligt græsproblem følges til dørs. Omvendt også vigtigt at have respekt for den begyndende nattefrost vi oplever. Derfor holder vi også normalt på, at sent såning skal følges op af sortjordsbehandling – og ikke så meget andet. kan man så – så kan man normalt også sprøjte umiddelbart efter – og sjældent afgrødeskade. Tal med din rådgiver, hvis du er i tvivl om behov for opfølgning i din vintersæd.. Vinterraps. Når vinterrapsen er ved at køre ”død” for næringsstof, så bliver den blå/lilla. Ikke tilladt at supplere N nu – men noter, at der skal startes tidligt op i februar – og vigtigt, at der er udviklet en god rod. Når bladene bliver lyse/gule, så er det såmænd bare udtryk for alm ”nedbrydning” – og næringsstoffer indgår i alm cyklus.  Generelt dog god tilvækst i de fleste vinterrapsmarker – og mange skal til at holde øje med vækstpunktet – det må ikke strække sig. I så fald skal der vækstreguleres (igen?).
  • Kerb 400 SC behandling i vinterraps – nu er det nu? Ifølge lovgivning, så er det tilladt efter 1. november til 31. december, og det ser ud til at passe fint med at jordtemperaturen er sikkert under 10 C. hvis I ikke har meget græsukrudt, der trykker rapsen, så vent til jordtemperaturen er 7C. Mange af Jer har meget kraftige rapsmarker, som med fordel kan afvente lidt nattefrost, således at bladmassen falder lidt sammen, og giver bedre plads til at Kerb effektivt kan fordele sig over hele jordoverfladen. Min 200 liter vand og langsom hastighed kan fremme fordeling. Tidligere troede vi, at Kerb fordelte sig rigtig godt i jordvæsken. Det er ikke tilfældet – så dækning er ganske vigtigt.
  • Afgrødemarkedet  – der er ikke umiddelbart håb om de store priser på afgrøder – hverken for høst 2023 eller høst 2024. vigtigt at følge markedet tæt – og delsælge, når der er lidt ”hop” i priserne.
2024-01-11T22:59:01+00:00

Skriv en kommentar