Uge 3 – 2022

//Uge 3 – 2022

Uge 3 – 2022

  • Vintertid er mødetid – og tid til at forberede sig til vækstsæsonen. Erfaringer fra de senere år skal trækkes op af rygsækken – og løbende indarbejdes i sæsonen.
  • CAP (den nye EU) reform begynder nu at tegne sig. Det bliver virkelig noget der kommer til at præge planteavlerens fremtid. På Planteavlsdagene den 25. og 26. januar bliver der gjort rede for betydning for dig – vigtigt at følge. Allerede nu er der ændringer omkring tilskud til lavbundsjorde og mulighed for anvendelse af ex graduering af gødning til at erstatte en del af efterafgrøderne.
  • Der venter andre ganske vigtige ændringer – både på kort og langt sigt. Nye Triazolregler her og nu er forløber for ny pesticid aftale i løbet af 2022. en aftale som både vil føre nye afgifter med sig og ikke mindst vigtigt sikker også indføre pesticidregnskab! Vigtigt allerede nu at få 100 % styr på registrering. det kommer til at danne grundlag for al kontrol og opgørelse fremover.
  • Afgrøderne trives stadig generelt fint derude, og der er generelt kommet lidt mere kulør på kornmarkerne. Der meldes om mild periode fremover med stigende jordtemperatur – lige pludselig har vi vækstvilkår selv om kalenderen siger januar/februar måned. Ikke optimalt – for der kan stadig komme meget kolde periode i februar og marts.
  • Vinterrapsen lover godt de fleste steder, og vi ved at roden typisk arbejder selv efter en frostperiode. Stadig meget frisk bladmasse.
  • De fleste har modtaget 2021 EU støtten, men der er flere end normalt, hvor det ikke er sket endnu. På grund af kritik fra Rigsrevisionen tidligere på året, så har en større del af ansøgninger været udtaget til ekstra egenkontrol – med forsinkelse til følge. Vi hjælper som altid gerne med at følge ansøgninger til dørs.
  • Afgrødemarkedet: – umiddelbart stadig lidt nervøst marked, hvor især rapsen tager nogle gevaldige ture op og ned. Hvedeprisen har fundet stabilitet igen – og umiddelbart tegner det meste til, at priserne vil holde sig oppe vedr høst 2022.
2022-01-19T21:13:37+00:00

Skriv en kommentar