Uge 24 -2020

//Uge 24 -2020

Uge 24 -2020

  • Det er stadig tørt – men alle fik lidt regn i forgangne weekend – nogle mere end andre. Det friskede og specielt vårsæd nød endnu engang at blive reddet i 11-12. time. Vi nærmer os afslutning i alle afgrøder – individuel vurdering for afslutningsstrategi.
  • Gødning: alle afgrøder er nu færdiggødet. Kun en sidste del af N tillægget til brødhvede kan restere – evt. i form af Flex Fertiliser, der ikke svider.
  • Uge 24 – efter lidt regn. Vinterraps – er i fuld gang med skulpefyldning, og ser fornuftig ud mange steder. Ingen tvivl om, at vi skal være obs på at gemme lidt N til de afsluttende svampebehandlinger fremover. Klart bedre udseende hvor der er tildelt ex 2×20 N omkring blomstring. Vinterrug har blomstret – og vi afventer nu bare med sikkerhed at afgrøden har ”dræet” for at vurdere behov for yderligere behandling.  Potentialet i vinterrug ser så godt ud i år, så der kan være ide i en lidt bredere svampebehandling, som vil have positiv effekt på hektolitervægten. Vinterhveden er godt i gang med skridning og blomstring, og T3 er udført mange steder. Rystende, at der er massive reder med gulrust rundt om i Danmark – det burde vi alle være for dygtige til!. NB! – Lusene er landet i hveden.  Vinterbyg – sidste chance for at vurdere om den lige skal have sidste beskyttelse mod specielt ramularia. Weekendens regn har tydeligt sat gang i sygdomme. Vårafgrøderne står godt – trængte til vand – men skridning er i gang og der behandles med svamp og lidt cerone. Vi finder lus og kornbladbillens larve.
  • T3 behandling i vinterhvede – i disse dage – udført eller på vej – alt efter sidste kørsel. Ud over at ramme blomstring er det meget vigtigt, at der ikke er gået for længe siden sidste behandling.
  • EU ansøgninger – og rettelser er nu indsendt. Nu er det ikke muligt at tilføje arealer mere – kun reducere.
2020-06-10T11:35:40+00:00

Skriv en kommentar