Uge 22 – 2019

//Uge 22 – 2019

Uge 22 – 2019

 • Maj kulde med spredt nedbør – det er vel ikke så ringe? Med respekt for at der er meget forskel på nedbørsmængderne fra lokalitet til lokalitet, så må vi sige at maj har været en vejrmæssig positiv overraskelse. Mange marker er reelt underbehandlet – det skal man have respekt for. Det er bla årsagen til at vi hører om gulrust i stil med de glade Kraka og Sleipner dage!!
 • Vårsæden gror stærkt nu.. dækker rækkerne – og så går det for alvor stærkt. Vi er hurtigt i st 33-37 –og inden vi ser os om så står vårsæden foran skridning ultimo maj. Vær opmærksom på om din vårbyg har brug for ekstraordinær vækstregulering nu, hvor der ikke er stress i afgrøden.
 • Afgrøderne gødes op.. – vi håber og regner med, at I nu har gødet vinterafgrøder op til det forventede niveau. Brødhvede kan gødes med små mængder N på akset, gerne sammen med EspoTop og HvedeSupport – det øger proteinindholdet.
 • Vinterhvede: generelt er hveden nu ved at være i st. 49+, og vi venter typisk på, at akset kommer helt igennem og gerne blomstring. Så effektuerer vi T3 behandlingen med fokus på septoria, gulrust og fusarium. Forventes inden for de næste 8-10 dage. Obs på 3 ugers interval siden sidste behandling – vigtigt ikke at overskride dette. Flere marker er skadet pga frost i forbindelse med sprøjtning i april.
 • Vinterbyg: blomstring overstået, og det er for de fleste ved at være 3-4 uger siden sidste behandling – det er tid til at følge op på bygrust og ramularia.
 • Vinterrug: så er rugen ved at dræ, og når man ved det er overstået, så skal der vurderes hvorvidt der er behov for supplerende rustbehandling. Ser godt ud de fleste steder. Primært fokus på KWS Bono og KWS Binntto mht rust.
 • Vinterraps: må nu anses for at være færdigbehandlet for i år. Skulpeudvikling for alvor i gang. Store problemer med frostdøgn i april på kolde lokaliteter.
 • Prioritering:        
 1. Vurder din vårbyg og havre – skal der suppleres med vækstregulering?
 2. Specielt vinterbyg bør behandles efter blomstring mod rust og ramularia – tjek din vinterrug for rust.
 3. Gør klar til T3 behandling i vinterhvede – når gennemskredet – max 3 uger efter sidste behandling.
 • Planteværn 2019.. I Support har du mulighed for at ”plukke” de enkelte firmaers bedste priser – og det giver de sidste 10 % i samlet rabat – og det giver os Danmarks bedste samlede tilbud.
 • Gødning 2020! tidligt på sæsonen 2020 – men vi kan se at priserne er ved at være på banen.
2019-06-06T05:37:40+00:00

Skriv en kommentar