Uge 16 – 2020

//Uge 16 – 2020

Uge 16 – 2020

  • Etablering af vårafgrøder er afsluttet i det optimale så vindue. Gennem de seneste par år har der været meget fokus på, at etablering af vårafgrøder inden 10. april gav det optimale grundlag for maksimal udbytte. I år har det været muligt for de fleste at leve op til dette – utroligt med efterår og vinternedbør i mente. Vigtigt at man har givet sig tid til at få gødning ud før- eller sammen med såsæd.
  • Gødning: skal vi bare gøde alt færdigt? – sådan kunne mange godt tænke i disse dage, hvor tørken vanen tro bider sig fast her i april måned. Og ja – hvis du ikke er bundet af brødkontrakter hvor der ikke må vækstreguleres, så mener vi faktisk, at du roligt kan gøde dine afgrøder færdig. Gødningen gør mere gavn ude på marken end på dit lager – hvis der lige skulle komme en byge på 5 mm forbi. Hvis der ikke må vækstreguleres, så må man holde fast i strategien med ca 60 % N ude på nuværende tidspunkt, men også her opfølgning i de kommende dage – så kun kvalitets gødning resterer.
  • ”To do liste” april: Vintersæd gødes op til de nævnte niveauer. Så vårsæd færdig. DFF sprøjtning efter såning af vårafgrøde. Ukrudtsbehandling i vintersæd der ikke blev sprøjtet efterår. Vurder om vintersæd i øvrigt trænger til hjælp. Glimmerbøsser og supplerende bor i raps. NU! Efter påske – Supplerende ukrudt, svamp og vækstregulering i vintersæd – den typiske T1 behandling..
  • ”Røde kors pakken” er specielt vigtig i mange vinterbygmarker, der har alle lidt voldsomt under de store regnmængder/iltmangel – nu skal skuden vendes. Gødning, mikronæring og måske lidt skudstimulering via Cycocel/Terpal – så er vi på rette kurs igen. Når afgrøden trives, så kan du fortsætte med den planlagte strategi.
  • Planlæg køb af planteværn. Nu er der nye priser på planteværn 2020. AgroSupport har sendt nye bestillingslister ud til kommende sæson. Få justeringer op og ned – og generelt et uændret niveau. De meget vigtige produkter Talius, Prosaro, CometPro og Propulse er dog faldet i pris – vigtigt for dig, da de udgør en stor del af sprøjtebudgettet.
  • EU ansøgning udsat til 1. maj og rettelse/rettigheder til 26. maj.
  • Nye stramme krav til sprøjtejournal. Kravene til sprøjtejournal er strammet kraftigt. Det gælder både opbevaring og indhold, som der strammes op omkring. Se videre i nyhedsbrev.
2020-05-06T08:16:25+00:00

Skriv en kommentar