Uge 15 – 2020

//Uge 15 – 2020

Uge 15 – 2020

  • I påsken skal landmændene i marken – sådan går det altid… men i år skiller sig ud for flere – såning er måske overstået – og langsom vækst i vintersæden gør, at færre behandlinger presser sig på end normalt.
  • Gødning: skal vi bare gøde alt færdigt? – sådan kunne mange godt tænke i disse dage, hvor tørken vanen tro bider sig fast her i april måned. Og ja – hvis du ikke er bundet af brødkontrakter hvor der ikke må vækstreguleres, så mener vi faktisk, at du roligt kan gøde dine afgrøder færdig. Gødningen gør mere gavn ude på marken end på dit lager – hvis der lige skulle komme en byge på 5 mm forbi. Hvis der ikke må vækstreguleres, så må man holde fast i strategien med ca 60 % N ude på nuværende tidspunkt.
  • Vårsædssåning er afsluttet flere steder – og meget langt alle steder. Ud fra efterår- og vinternedbør, så er det helt utroligt, at der stort set er færdig sået her i starten af april måned. Hvis bare vi får nedbør i tilstrækkeligt omfang, så er det et fantastisk afsæt for vårafgrøderne.
  • ”To do liste” april: Vintersæd gødes op til de nævnte niveauer. Så vårsæd færdig. DFF sprøjtning efter såning af vårafgrøde. Ukrudtsbehandling i vintersæd der ikke blev sprøjtet efterår. Vurder om vintersæd i øvrigt trænger til hjælp. Glimmerbøsser og supplerende bor i raps. Efter påske – Supplerende ukrudt, svamp og vækstregulering i vintersæd – den typiske T1 behandling..
  • ”Røde kors pakken” jeg mener stadig dette er meget relevant flere steder, Kornmarkerne har alle lidt voldsomt under de store regnmængder/iltmangel – nu skal skuden vendes. Gødning, mikronæring og måske lidt skudstimulering via Cycocel – så er vi på rette kurs igen. Når afgrøden trives, så kan du fortsætte med den planlagte strategi.
  • Planlæg køb af planteværn. Nu er der nye priser på planteværn 2020. AgroSupport sender nu nye bestillingslister ud til kommende sæson. Få justeringer op og ned – og generelt et uændret niveau. De meget vigtige produkter Talius, Prosaro, CometPro og Propulse er faldet i pris – vigtigt for dig, da de udgør en stor del af sprøjtebudgettet.
  • EU ansøgning udsat til 1. maj og rettelse/rettigheder til 26. maj.
  • Nye stramme krav til sprøjtejournal. Kravene til sprøjtejournal er strammet kraftigt. Det gælder både opbevaring og indhold, som der strammes op omkring. Se videre i nyhedsbrev.
2020-05-06T08:15:23+00:00

Skriv en kommentar