Uge 13 – 2020

//Uge 13 – 2020

Uge 13 – 2020

  • Corona virus holder stadig verden i en skruestik (Dog ikke Sverige😊) Alle er påvirket i hverdagen – og det gælder naturligvis også os i rådgivningen. Vi forsøger at gennemføre de vigtigste besøg, planlægning over telefon – og så glider det forhåbentlig alligevel stille og roligt. Vi beder Jer bare om at være selvkritiske omkring Jeres kontakt forud for eventuelt besøg.
  • Gødning: der kan køres alle vegne? –Vi ser gerne alle vinterafgrøder kørt op til godt 100 N her inden 1.april – P, K og S skal være på plads. Vi nævner ikke ordet tørke – men vi ved, at overfladen hurtigt bliver som beton med de forhold der gør sig gældende i år, og gødningen bliver svært opløselig, hvis der ikke kommer lidt dråber en gang i mellem. Hvis der er 100-130 N at køre på, så går det lidt bedre…
  • Vårsædssåning er kommet hurtigere end ventet – mange har ikke nået ”priming” i år… Placer/mix gerne P og op til 50 N ved såning. Pas på med mix af Urea og Kali K.
  • Vinterraps: ekstrem variation.. i mine 33 år som rådgiver har jeg sjældent oplevet større variation mellem rapsmarker (gælder også de andre afgrøder) – tankevækkende. Etablering og dræningsforhold er som regel forklaringen. Dræn og kalk løser mange problemer. Frosten har drillet lidt men bor og svampebehandling er effektueret eller står for tur flere steder.. Lys Bladplet findes i de fleste marker og bør med i behandlingsstrategi. Orius Max 200 EW eller FolicurXpert vil være oplagte valg til kombineret vækstregulering og svampebehandling – og samtidig billig løsning. 0.5 l/ha. Orius Max koster 75-80 kr/ha. Bor med 1,0 liter/ha tildeles. Umiddelbart ikke problemer med skadedyr pt i raps.
  • ”Røde kors pakken” jeg mener stadig dette er meget relevant flere steder, Kornmarkerne har alle lidt voldsomt under de store regnmængder/iltmangel – nu skal skuden vendes. Gødning, mikronæring og måske lidt skudstimulering via Cycocel – så er vi på rette kurs igen. Når afgrøden trives, så kan du tage fat på at løse ukrudtsproblemerne.
  • Ukrudtsbekæmpelse – supplerende eller eneste – nu starter vi. I har alle en strategi som skal følges – måske først justeres. Vedhæftet tidligere nyhedsbrev var informationer om midlernes effekt og muligheder. En tur i marken er dog det vigtigste – her skal behovet vurderes. Vi er nu ultimo marts – og vores erfaringer fra tidligere år siger, at det nu er fornuftigt at opstarte ukrudtsbekæmpelse forår – med eller uden effekter fra efteråret.
2020-05-06T08:12:52+00:00

Skriv en kommentar