Uge 12 – 2020

//Uge 12 – 2020

Uge 12 – 2020

  • Corona virus har fuldstændig taget kontrol over vores hverdag. Gennem den seneste uge har den danske regering indført endog meget skrappe regler omkring forsamling, rejseaktivitet mm. Meget voldsomme konsekvenser for mange i det danske samfund – det er altid dyrt at komme for sent ud af starthullerne. Man glemte vist lige en Østrigsk smittebule… Uden sammenligning i øvrigt – så kender vi det godt fra marken – rettidig omhu kalder vi  det. Her på planteavlskontoret klarer vi det meste pr telefon. Vi gennemfører stadig markbesøg, men opfordrer til at vi kører i egne biler rundt til de enkelte marker på ejendommen. Vi undgår helst besøg på kontoret.
  • Gødning: nu er vi i gang – alle har været ude at gøde vinterafgrøder – måske ikke alle arealer der er farbare – men størstedelen. Vi ser gerne alle vinterafgrøder kørt op til godt 100 N her inden 1.april – P,K og S skal være på plads. Når tiden er til det, så må I gerne starte priming af vårsædsarealer med op til 50N/ha
  • Vinterraps: overblik og strategi for marts. Når rapsen er sat i gang med gødning, så er det tid at få overblik over planternes udvikling og kondition. Mange rapsplanter er langt fremme, og det er fornuftigt at forholde sig til vækstregulering, Bor og svampebehandling. Lys Bladplet findes i de fleste marker og bør med i behandlingsstrategi. Orius Max 200 EW eller FolicurXpert vil være oplagte valg til kombineret vækstregulering og svampebehandling – og samtidig billig løsning. 0.5 l/ha. Orius Max koster 75-80 kr/ha. Bor med 1,0 liter/ha tildeles. Se i øvrigt under rapsafsnit.
  • ”Røde kors pakken” kornmarkerne har alle lidt voldsomt under de store regnmængder – nu skal skuden vendes. Gødning, mikronæring og måske lidt skudstimulering via Cycocel – så er vi på rette kurs igen. Når afgrøden trives, så kan du tage fat på at løse ukrudtsproblemerne.
  • Ukrudtsbekæmpelse – supplerende eller eneste – nu starter vi. I har alle en strategi som skal følges – måske først justeres. Vedhæftet tidligere nyhedsbrev var informationer om midlernes effekt og muligheder. En tur i marken er dog det vigtigste – her skal behovet vurderes. Vi passerer nu snart den 20. marts – og vores erfaringer fra tidligere år siger, at det nu er fornuftigt at opstarte ukrudtsbekæmpelse forår – med eller uden effekter fra efteråret.
  • Planlæg køb af tidlig planteværn. Vi anbefaler, at du sørger for at købe planteværn til den første del af vækstsæsonen her i marts måned, så du er klar til behandlinger, der evt. skal effektueres med kort varsel. Ofte kan du købe til ”gammel pris” – og Rexade 440, Broadway, Tombo, Cossack OD, Atlantis mm kan med fordel handles hjem tidligt. Obs på AgroSupport tilbud – oplagt for alle.
2020-05-06T08:11:35+00:00

Skriv en kommentar