Uge 10 – 2020

//Uge 10 – 2020

Uge 10 – 2020

  • Marts måned er første forårsmåned – og det er helt naturligt at lave en ”to do liste”, for det er vigtigt, at få sendt afgrøderne optimalt af sted her i det tidlige forår.
  • Gødning: Kun de færreste har gødet på nuværende tidspunkt – og det er væsentlig at huske på, at når vi nu er i marts måned, så vil vi gerne speede væksten op – så planten skal have noget Nitrat gødning. Mange af Jer har svovlsur ammoniak, 10-9-18 e.lign, DAP osv stående først på udkørselsstrategien her i foråret. Glem dem lige nu – de skal bare udspredes i løbet af marts. I skal vælge at køre NS 27-4, N 34 og den type på for at få gang i væksten. NS 26-13 kan godt bruges hvis der tildeles ca. 200 kg – der er også lidt nitrat i den gødning.
  • Vinterraps: overblik og strategi for marts. Når rapsen er sat i gang med gødning, så er det tid at få overblik over planternes udvikling og kondition. Mange rapsplanter er langt fremme, og det er fornuftigt at forholde sig til vækstregulering. Lys Bladplet findes i de fleste marker og bør med i behandlingsstrategi. Orius Max 200 EW eller FolicurXpert vil være oplagte valg til kombineret vækstregulering og svampebehandling – og samtidig billig løsning. 0.5 l/ha. Koster 75-80 kr/ha. Se i øvrigt under rapsafsnit.
  • Vintersæd: kornmarkerne har alle lidt voldsomt under de store regnmængder – nu skal skuden vendes. Gødning, mikronæring og måske lidt skudstimulering via Cycocel – så er vi på rette kurs igen. Når afgrøden trives, så kan du tage fat på at løse ukrudtsproblemerne.
  • Ukrudtsbekæmpelse – supplerende eller eneste – skal planlægges nu. I har alle en strategi som skal følges – måske først justeres. Vedhæftet dette nyhedsbrev er informationer om midlernes effekt og muligheder. En tur i marken er dog det vigtigste – her skal behovet vurderes. Det er vigtigt at køre så tidligt som muligt –men 2019 viste os dog, at det er vigtigt at lyset er medspiller i behandlingerne. Derfor anbefaler vi at I venter med ukrudtsbehandlinger i vinterafgrøder til medio marts – og prioriterer, at der er mindst 2-3 timers lys efter behandling for at sikre optagelse.
  • Planlæg køb af tidlig planteværn. Vi anbefaler, at du sørger for at købe planteværn til den første del af vækstsæsonen her i februar og marts måned, så du er klar til behandlinger, der evt. skal effektueres med kort varsel. Ofte kan du købe til ”gammel pris” – og Broadway, Cossack OD, Atlantis mm kan med fordel handles hjem tidligt. Obs på AgroSupport tilbud – oplagt for alle.
2020-03-05T22:33:04+00:00

Skriv en kommentar