Uge 10 – 2019

//Uge 10 – 2019

Uge 10 – 2019

  • Husk venligst fuldmagt til AgriAdvice – vi er desværre nødt til at bede alle indsende fuldmagt til AgriAdvice, cvr 40054227, så vi kan indsende årets EU-ansøgning. Landbrugsstyrelsen havde lovet at fuldmagter kunne flyttes, blot kunder var orienteret, men rent juridisk har dette desværre ikke været holdbart – derfor ny fuldmagt. Mange har allerede været hurtige og gjort dette – tak for det.
  • Hvorfor opfordrer vi Jer altid til at starte gødning af vinterafgrøder op i februar? – fordi, der kan komme en uge 10 2019, regn, regn, regn..Vi har det rigtig godt med at have opfordret Jer til at køre gødning i februar. Lige nu er det umuligt at forudsige hvornår der igen kan køres i marken – set i lyset af konstateret nedbør, forventet nedbør og vejrudsigt de næste 8-10 dage.
  • Vinterafgrødernes tilstand. Der er stadig vækst i afgrøderne – men det er selvfølgelig droslet ned over de seneste dage. Erfabesøg i vores demomark har dog vist, at hvedesorterne vokser og busker sig ganske fint. Meldug og rust kan allerede nu konstateres i enkelte hvedesorter, vinterbyg og rug. Svampebehandling og vækstregulering i marts kan stadig blive aktuelt. Det bliver vigtigt at have ”ryddet op for svampe” i år , inden bladmasse forhindrer os i at ”komme til bunds” med selv tidlige behandlinger. Nogle steder ser vi tiltagende problemer med manganmangel i vinterafgrøderne – typisk hvor der ikke er placeret forsurende N ved såning. Løses nu med forsurende gødning og Mn-nitrat.
  • Skal der ukrudt sprøjtes nu? – ja! – når der kan køres igen. Temperaturer og vækst har udviklet sig endnu hurtigere end ventet, og vi bør behandle mod græsukrudt i de kommende par uger, uanset om det er ubehandlet fra efteråret eller opfølgning. Efterårsbehandlinger har dog samtidig virket meget tilfredsstillende, og sammenholdt med kraftige afgrøder er der en del der ikke skal suppleres mod græs. Roundup skal nu udsprøjtes på efterafgrødearealer og lignende, hvor der skal sås vår afgrøde.
  • Planteværn 2019. hvor det er muligt kan det være både interessant og nødvendigt at handle planteværn til 2019 nu – der er brug for det. Firmaerne har typisk lidt lager, der skal ud, og hvis ellers betalingsbetingelser er i orden og priser er 2018 priser, så kan det være fornuftigt specielt at disponere Broadway, Cossack OD, Husar OD og andre produkter, der hører til i det ”tidlige sprøjtevindue” AgroSupport aftalerne med ATR og Brdr Ewers ruller videre fra 2018, og gælder så længe lager haves frem til 1.april
2019-03-08T10:28:43+00:00

Skriv en kommentar