Uge 1 – 2019

//Uge 1 – 2019

Uge 1 – 2019

  • Rigtig godt nytår til alle – vi håber I alle er kommet godt ind i det nye år. Vi er mange der har ventet på at kunne se på et nyt årstal, og dermed få 2018 yderligere lidt på afstand. Vi håber og tror på, at 2019 høsten bliver en ganske god en af slagsen, og her er det vigtigt, at i husker på at der pt kan aftales pris på 2019 høsten på et rimeligt niveau. Det giver sikkerhed.
  • Svampe – hen over efteråret havde vi et ganske kraftigt tryk, men det er tydeligt, at nattefrost i december har saneret godt i dette, det ser fornuftigt ud pt.
  • Vinterraps – bladmassen har trykket sig lidt, afgrøden er åbnet op, og det er muligt for alvor at vurdere ukrudtstrykket. Slut med Kerb400 behandlinger ved årsskiftet. Husk – at effekt på Kerb behandling typisk først ses, når ukrudtet vil til at vokse igen til foråret.
  • Vinterkorn: Allerede nu kan der vurderes ukrudtstryk mm, så planlægning af strategi til foråret kan udføres mere præcist. Vigtigt at være obs på græsukrudt langs skelkanter og i lavninger – skal behandles ved begyndende vækst medio marts.
  • Efteråret 2019 bliver beriget med endnu flere muligheder for kvælstofregulerende adfærd i form af efterafgrøder, tidlig såning, fradrag i N kvote mm. Allerede nu er der offentliggjort kort over de berørte arealer. Det er vigtigt at orientere sig om de krav og muligheder er er pålagt dit areal. Ganske store ændringer i fysisk beliggenhed af de berørte arealer. Ansøgning fra 1. februar 2019, og det er desværre stadig ”først til mølle” princippet der gælder på dette område. Sidst i dette nyhedsbrev er orientering om dette
2019-01-02T21:55:35+00:00

Skriv en kommentar