Uge 43 – 2022

//Uge 43 – 2022

Uge 43 – 2022

  • Uge 43 – meget lunt oktober vejr – men vådt i øjeblikket. Vi synes, at de fleste af Jer er rigtig godt med derude med diverse sprøjteopgaver. I lange perioder har der ikke været mange sprøjtedage – I har været effektive. Nu skal efterårssæsonen følges til dørs, og her må vi ikke glemme, at der er udbragt langt mindre DAP gødning end normalt, dvs vi har ikke samme beskyttelse mod manganmangel, frost mm som vi plejer. I vintersædsmarker – der busker sig godt – kan det derfor være en rigtig god ide, at give en lille ”wellness behandling” ved overgangen til november. Det virker lidt som frostvæske, og giver stærkere planter. I flere tilfælde er der også lidt lus at tage højde for ved samme lejlighed.
  • Vinterraps: der er kommet fint gang i de fleste marker efter en mildest taget sløv start. Ja nogen marker er gået fra ren overlevelse – til ”begrænsning” for at holde vækstpunkt nede. Specielt marker der har fået organisk gødning skal holdes under observation.
  • Vinterbyg: typisk er vi nu der hvor vi sætter ind med HvedeSupport, Mangan mm. Vi ønsker en stærk vinterbyg inden vinter – og netop denne afgrøde kvitterer for lidt forkælelse.
  • Vinterhvede: generelt er der styr på ukrudt i hvedemarker, men også her skal lus følges til dørs. Der vil med fordel også kunne behandles de første dage af november, hvis luse APP anbefaler det.
  • Vinterrug: god buskning i de tidligt såede rug marker. Vurder ukrudtseffekt en sidste gang inden vinter – det kan være en fordel at pletsprøjte med Atlantis, Topik eller Othello inden vi lukker og slukker.
  • Brug af mikronæringsstoffer kan supplere – og måske erstatte – nogen af de dyre makronæringsstoffer. I alle tilfælde giver det en stærkere afgrøde forud for vinteren. Om det er nødvendigt – ja det ved vi aldrig før end det er for sent.
  • Planteværn 2022. Bestil efterårsprodukter nu. Vi ved nu, at den nye pesticidhandlingsplan er vedtaget til at gælde fra 1.1 2023.Under alle omstændigheder kan vi forvente stigende priser på planteværn næste år, så hvis din likviditet kan klare det, så bør du handle lidt. Insektmidler (Lamdex/Kaiso Sorbie) vil stige en del på afgift alene. AgroSupport kunder har nogle af landets billigste planteværnspriser 2022 – og får udsendt den opdaterede aftale vedr de nye afgifter.
  • Gødning: gassen falder kraftigt i denne periode – men tror de fleste af Jer har disponeret gødning. Kombineret med fornuftige kornaftaler – så er det godt at vide sig sikker mht gødningsleverancer.
  • Afgrødemarkedet: – stadig meget usikkert om det skal yderligere op, eller… noget tyder dog på at prisniveauet er mere stabilt end nogle af vore analytikere troede.
2023-01-27T18:31:04+00:00

Skriv en kommentar