Uge 45 – 2022

//Uge 45 – 2022

Uge 45 – 2022

  • Uge 45 – meget lunt oktober vejr – er nu afløst af køligere vejr her i anden uge af november. Det har givet fald i jordtemperaturen – så vi ligger lige under 10 C flere steder. Samtidig er det godt at færdes derude de fleste steder, så vores råd er, at komme af sted nu – ved først givne lejlighed. Inden den afsluttende Kerb kørsel, så bør du lige gøre op, om efterårssæsonen skal følges til dørs i vinterkornet. Her må vi ikke glemme, at der er udbragt langt mindre DAP gødning end normalt, dvs vi har ikke samme beskyttelse mod manganmangel, frost mm som vi plejer. I vintersædsmarker – der busker sig godt – kan det derfor være en rigtig god ide, at give en lille ”wellness behandling” ved overgangen til november. Det virker lidt som frostvæske, og giver stærkere planter. Vær obs på din luse APP her sidste gang – det kan i enkelte tilfælde stadig være aktuelt at tage lav dosis med mod lus.
  • Vinterraps: november er lig Kerb i vinterraps – og vi vælger nu at anbefale kørsel. Jordtemperatur har nået de 10 C – føret er ok – og vi skal passe på med at udsætte behandlingen ”til natten”… Nogle rapsmarker er blevet meget kraftige – så kraftige, at der skal tænkes vækstregulering her i 11. time – men rodhals længde skal afgøre dette – ikke bladmasse.
  • Vinterbyg: vi skriver som i sidste uge – og afslutter.. flere kraftige vinterbyg marker – og typisk er vi nu der, hvor vi sætter ind med HvedeSupport, Mangan mm. Vi ønsker en stærk vinterbyg inden vinter – og netop denne afgrøde kvitterer for lidt forkælelse.
  • Vinterhvede: wellnes – måske – generelt er der styr på ukrudt i hvedemarker, dog er der problemer med væselhale flere steder, også selv om der er kørt Mateno Duo. Sidste chance for at supplere med Atlantis mod væselhale
  • Vinterrug: gentager…- god buskning i de tidligt såede rug marker. Vurder ukrudtseffekt en sidste gang inden vinter – det kan være en fordel at pletsprøjte med Atlantis, Topik eller Othello inden vi lukker og slukker.
  • Brug af mikronæringsstoffer kan supplere – og måske erstatte – nogen af de dyre makronæringsstoffer. I alle tilfælde giver det en stærkere afgrøde forud for vinteren. Om det er nødvendigt – ja det ved vi aldrig før end det er for sent.
  • Planteværn 2023. Vi ved nu, at den nye pesticidhandlingsplan er vedtaget til at gælde fra 1.1 2023.Under alle omstændigheder kan vi forvente stigende priser på planteværn næste år, så hvis din likviditet kan klare det, så bør du handle lidt. Der er stadig midler at få 😊
  • Gødning: gassen falder kraftigt i denne periode – men tror de fleste af Jer har disponeret gødning. Kombineret med fornuftige kornaftaler – så er det godt at vide sig sikker mht gødningsleverancer. Pris på gødning kommer til at afhænge af om russerne får held til at åbne ammoniak korridor til Europa.
  • Afgrødemarkedet: – vi afventer nu om kornaftalen vedr eksport af afgrøder fra Ukraine bliver forlænget. Den nuværende gælder yderligere 12 dage.
2023-01-27T18:35:11+00:00

Skriv en kommentar